Massage bij kanker

Veel mensen met kanker zijn het contact met en het vertrouwen in hun lichaam kwijtgeraakt. Dat is heel normaal. Kanker en de bijbehorende behandelingen grijpen diep in je persoonlijkheid in. Erover praten kan helpen, maar soms is het lichaam een betere poort tot het hervinden van jezelf.

Als je door een hele zware periode in je leven gaat, kan massage zeer waardevol zijn. Het ziek zijn en de medische behandeling vergen immers veel van je lichaam en geest. Een diepe ontspanning zorgt dat je energie weer gaat stromen. Je komt uit je hoofd en voelt je weer thuis in je lichaam.

Contact herstellen

Sommige mensen met kanker hebben weinig of geen contact met het door de ziekte aangedane deel in hun lichaam. Dit leidt tot een blokkade in de energie en doorstroming. In de massage gaan we samen op zoek hoe je dit lichaamsdeel weer opnieuw kunt leren voelen. Door de aandacht en aanraking groeit het herstellende vermogen van lichaam en geest. 

Intake

Om zorgvuldig en verantwoord te kunnen masseren, starten we met een anamnese om inzicht te krijgen in welke gebieden bij jou wel en niet gemasseerd kunnen worden. De intensiteit en aard van de massage is afgestemd op de stadium van de ziekte, je conditie, de medicatie en specifieke klachten.

Stichting Caldarium

Ik participeer als masseur in de Stichting Caldarium. Stichting Caldarium biedt lichaamsgerichte zorg en advies aan mensen die kanker hebben (gehad) en ondersteunt hen. Wij werken in de regio Nijmegen - Arnhem en willen ook bijdragen aan inzicht en informatie aan de hand van lezingen en inloopdagen.

Stichting Caldarium bied je de mogelijkheid om met een 3-strippenkaart (25 euro) kennis te maken met de mogelijkheden. Alle teamleden zijn gediplomeerd en hebben ruime ervaring met kanker en de mogelijke gevolgen daarvan.

www.stichtingcaldarium.nl